Chițu Horia

Liniștea se află în interior.

  Salut!

Sunt Horia, un om ca și tine cu o pasiune aparte: profunzimile creierului uman! Sunt psiholog clinician în supervizare, psihoterapeut analitic – existențial și logoterapeut în formare, terapeut, consilier pentru dezvoltare personală și coach. Te pot ajuta mai ales dacă ești în căutarea unui psiholog/ psihoterapeut în București, dar, în funcție de nevoile tale, sunt sigur că putem găsi diverse alternative!

Drumul meu în psihologie a început în anul 2017 când am început să urmez cursurile de formare în domeniu în cadrul Facultății de  Psihologie  din cadrul Universității Hyperion din București. Este un drum pe care l-am ales din pasiune și în primii ani de studiu am început să mă dedic lucrului cu copiii diagnosticați cu TSA, ADHD, întârziere în dezvoltare și alte diagnostice conexe. Am parcurs sute de ore de terapie și m-am implicat atât profesional, cât și emoțional în parcursul terapeutic al acestor copii.  

Dacă te întrebi ce m-a determinat să pornesc în această călătorie, răspunsul este unul complex. De-a lungul anilor, am descoperit prin eșecuri și reușite că fiecare om are nevoie de înțelegere, ascultare, dar și un ghid pentru a-și atinge adevăratul potențial. 

A te schimba sau a schimba ceva la tine constituie mereu o luptă pe care o duci in sinea ta. Intrând în propria mea luptă, am descoperit cât de greu este să duci o asemenea bătălie cu tine, dar și cât de eliberator este la final, atunci când constați că ai reușit. Fiecare om este unic, lupta fiecăruia este diferită, iar instrumentele necesare “călătoriei” terapeutice pot avea diverse nuanțe pentru fiecare persoană. Nu vorbesc doar din perspectiva terapeutului care a asimilat informații fără să le simtă, să le pună in practică sau să le folosească. Am trăit un drum dificil, l-am parcurs, dar am avut și bucuria de a mă transforma și a mă înțelege pe mine cu adevărat. Și mai mult decât atât, când am ajuns la destinație, mi-am dorit in mod autentic să îi ajut și pe ceilalți – să devin un intermediar care să ofere uneltele potrivite pentru cea mai grea bătălie pe care o poate purta un om,  bătălia cu sine însuși.


Printre cele mai utile instrumente pe care le-am folosit în călătoria mea terapeutică pot să identific cărțile. Dar acestea nu au fost suficiente! Tânjeam după un mentor, un ghid care să îmi ofere instrumente clare și susținerea de care aveam nevoie. De aceea, am ales acest drum al psihologiei, pentru a putea fi disponibil pentru cei care au pornit sau vor să pornească acea bătălie interioară, pentru ai ghida și a le oferi uneltele de care au nevoie pentru a se redescoperi și a se vindeca din interior. Sunt un ghid pentru o viață mai bună în care liniștea pornește din interior.