Ce m-a învățat anul 2022? Un terapeut dedicat…

Mai este încă un pas și anul 2022 se încheie, iar la fel ca în fiecare an nu ratez oportunitatea de a-mi face retrospectiva anului ca un terapeut dedicat și de a vedea prin ce experiențe am trecut și ce am mai învățat în acest an.

2022 a fost un an al revenirii, al revenirii mele pe un drum pe care l-am neglijat și l-am desconsiderat, ca și pe mine de altfel. Am avut o perioadă în care m-am îndoit de capacitățile mele, de ceea ce pot să fac, iar atunci am decis să mă opresc. Am avut nevoie de o perioadă de pauză în care să fiu cu mine, cu gândurile mele, departe de toată agitația exterioară și de presiunea care mă apăsa tot mai tare. A fost cea mai bună decizie pentru că atunci când eu m-am liniștit și presiunea s-a potolit. Odată cu liniștea au venit și răspunsurile pe care le căutam, printr-un pocnit din degete am început să acționez și cu puțină șansă am reușit să găsesc locul și oamenii potriviți, ca și cum mă așteptau.

Dacă este ceva ce am învățat anul acesta, este că atunci când îmi ofer timp și spațiu am ocazia să privesc înăuntrul meu și să descopăr răspunsurile pe care nu le auzeam de zgomotul exterior și că mă pot replia și pot reveni la ceea ce făceam cu plăcere și la ceea ce ani de zile am învățat și m-am perfecționat.

De multe ori când alegem un drum ne este foarte greu să îl lăsăm pentru că am investit timp și resurse, dar atunci când în peisaj apare oportunitatea de a face ceea ce îți doreai de mult, ieși din zona de confort și pășești pe drumul ce ți s-a ivit, chiar dacă timpul și resursele pe care le-ai investit se pierd.

Adun lecțiile primite, deciziile bune dar și cele rele în sertarul experienței, le conștientizez și voi porni în noul an cu mai multă înțelepciune și încredere.

 

La mulți ani,

Chițu Horia

Lasă un răspuns